Sfânta Liturghie arhierească la Biserica Precista din Bacău

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a săvârșit ieri Sfânta Liturghie la Biserica Precista din Bacău. În ajunul sărbătorii, Preasfinția Sa a slujit Vecernia unită cu Litia și Prohodul Adormirii Maicii Domnului la Biserica Precista din Roman, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Credincioșii din Roman au avut bucuria de a participa marți seara la slujba Vecerniei unită cu Litia și la Prohodul Maicii Domnului la Biserica Precista din municipiu. Cele două slujbe au fost oficiate de PS Ioachim Băcăuanul. Preasfinția Sa ne-a relatat că după slujba Prohodului, cântată de preoții și credincioșii prezenți, a avut loc o procesiune în jurul sfântului lăcaș cu sfântul epitaf.

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a săvârșit ieri Sfânta Liturghie la Biserica Precista din Bacău, ctitorie a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. Oamenii care au participat la slujbă s-au închinat icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț.

‘A binevoit Dumnezeu ca și în acest an să cinstim praznicul Adormirii Maicii Domnului. Ca în toate părțile lumii, Maica Domnului este cinstită și de poporul român, care are o mare nădejde la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Acest lucru reiese din modul în care fiecare regiune a țării sărbătorește Adormirea Maicii Domnului. Oamenii merg la biserică sau în pelerinaje. Credincioșii din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului au o mare evlavie la Maica Domnului pe care și-o exprimă cu precădere în jurul praznicului de pe 15 august. Adormirea Maicii Domnului, precedată de două săptămâni de post, este ca o sărbătoare de Paști. Am observat că în bisericile noastre au venit foarte mulți credincioși, mai ales că data de 15 august este sărbătoare legală. În Roman și Bacău avem două biserici importante ridicate în cinstea Adormirii Maicii Domnului. Marți seara ne-am rugat alături de preoți și credincioși în Biserica Precista din Roman, iar astăzi (n.r. ieri) am participat la sărbătoarea Bisericii Precista din Bacău. Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a fost adusă la Bacău icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț. Acest pelerinaj are loc de zece ani, încă de pe vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Prezența icoanei sfinte de la Mănăstirea Neamț oferă o conotație aparte sărbătorii Adormirii Macii Domnului de la Bacău. Tot Bacăul s-a concentrat în aceste zile în jurul bisericii voievodale din oraș și în jurul icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Au venit foarte mulți credincioși, ceea ce înseamnă că Preasfânta Născătoare de Dumnezeu este cinstită. Am văzut pe fețele oamenilor bucuria întâlnirii cu Maica Domnului, mai ales că se confruntă cu greutăți, griji, necazuri, instabilitate, boli s.a. Ei au venit cu evlavie la Fecioara Maria să se roage pentru izbăvirea de necazuri. Credincioșii au fost îndemnați să găsească mereu legătura cu Maica Domnului, întrucât este izbăvitoarea și mijlocitoarea noastră’, a spus PS Ioachim Băcăuanul.

Comentarii Facebook


Știri recente