Sfânta Liturghie arhierească la Biserica Nașterea Maicii Domnului din Parohia Vlădești, județul Vâlcea

În Duminica a XXIX-a după Rusalii, astăzi, 15 ianuarie 2012, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Parohia Vlădești, județul Vâlcea, a precizat arhid. Ioan Liviu Găman.

În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, a evidențiat învățăturile ce reies pericopa evanghelică îndemnându-i pe credincioși la slujirea și iubirea aproapelui, sfătuindu-i să înmulțească rugăciunea și faptele de milostenie pentru dobândirea mântuirii:”Din Evanghelia citită astăzi, de la Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, învățăm că Mântuitorul Iisus Hristos este Doctorul și Vindecătorul sufletelor și al trupurilor noastre. Totodată, învățăm că noi oamenii trebuie să fim recunoscători lui Dumnezeu pentru toate darurile primite și mai ales pentru darul vieții. Învățăm de asemenea, că atunci când suntem bolnavi și cuprinși de suferințe, să nu uităm ca după ce ne-am vindecat, să-i mulțumim Părintelui ceresc. Deci, este o Evanghelie în care Mântuitorul Hristos ne arată că noi, prin harul Lui, primim vindecare și luminare și ne însănătoșim. Iar atunci când nu suntem recunoscători și nu știm să-i mulțumim lui Dumnezeu și oamenilor, ne izolăm și devenim singuri așa cum erau acești bolnavi de lepră… Slujba săvârșită în parohia Vlădești este o slujbă de mulțumire adusă lui Dumnezeu și un gest prin care mulțumim comunității și părintelui Constantin Stănescu pentru tot ce au făcut la înfrumusețarea acestei biserici.”

La final, Preasfinția Sa l-a felicitat pe părintele paroh Constantin Stănescu pentru frumoasa activitate pastorală și misionară desfășurată în cadrul parohiei, iar părintele a mulțumit pentru vizita și binecuvântarea arhierească primită de credincioșii parohiei Vlădești, după aproape șapte ani de la ultima Liturghie arhierească oficiată în această biserică.

La eveniment au mai participat: părintele Nicolae Alin Gherghinoiu, protopop de Râmnicu Vâlcea, primarul comunei Vlădești, preoții de la parohiile învecinate și numeroși credincioși din localitate și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…