Sfânta Liturghie arhierească la biserica Mănăstirii Comana

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 20 martie, în Duminica a II-a din Postul Mare, numită și a Sfântului Grigorie Palama. Cu acest prilej, în biserica Mănăstirii Comana, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează episcopiagiurgiului.ro.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Ambrozie a hirotonit întru preot pe părintele diacon Cruceru Costel Nicușor pe seama Parohiei Adunații Copăceni, Protoieria Mihăilești, și întru diacon pe teologul Taras Mihai, pe seama Mănăstirii Comana.

În cuvântul de învățătură adresat sutelor de credincioși prezenți, Preasfinția sa a evidențiat principalele învățături desprinse din pericopa evanghelică, în care a fost prezentată minunea vindecării slăbănogului din Capernaum, subliniind credința și dragostea pe care au avut-o prietenii celui aflat în suferință. De asemenea, Preasfinția sa a evidențiat și valoarea duhovnicească a credinței, care reprezintă o condiție esențială în dobândirea mântuirii, ea fiind calea prin care primim harul divin, care ni se oferă prin Hristos.

La final, Preasfințitul Părinte Ambrozie i-a îndemnat pe cei prezenți să aibă dragoste față de cei aflați în suferință pentru că, în conștiința eclesială, iubirea este unificatoare, comunicativă și generatoare, iar iubirea semenilor este dovada cea mai clară a iubirii față de Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente