Sfântă Liturghie arhierească la 1 ianuarie în Catedrala Episcopală din Giurgiu

În data de 1 ianuarie, la opt zile de la Nașterea Domnului, Biserica Ortodoxă prăznuiește Tăierea împrejur cea după trup a Mântuitorului Hristos și face pomenirea Sf. Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei. La Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului’ și „Sf. M. Mc. Gheorghe’din Giurgiu, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, informează episcopiagiurgiului.ro. De asemenea, la finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a citit moliftele de dezlegare ale Sf. Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, prăznuit de Biserica Ortodoxă în fiecare an la 1 ianuarie.

Având în vedere faptul că, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în ședința de lucru din 6 iulie 2010, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca anul 2011 să fie declarat Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii în Patriarhia Română, Preasfinția Sa a proclamat și în Episcopia Giurgiului anul 2011 ca Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii.

La final, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului a vorbit sutelor de credincioși prezenți despre importanța duhovnicească a praznicului Tăierii împrejur cea după trup a Mântuitorului Hristos și despre activitatea Sfântului Vasile cel Mare, adresând în același timp, sutelor de credincioși prezenți urări de sănătate, pace și fericire cu prilejul Anului Nou.

Comentarii Facebook


Știri recente