Sfânta Liturghie arhierească în Parohia Victoria din Protopopiatul Tulcea

Cu prilejul sărbătorii „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, biserica parohială din localitatea Victoria, Protopopiatul Tulcea și-a sărbătorit hramul, informează episcopiatulcii.ro.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, care în cuvântul de învățătură rostit a subliniat printre altele: „Să intrăm și noi în Biserica Domnului mereu și prin rugăciune curată, prin pocăință și faceri de bine să ne adunăm comoară nefurată în ceruri ca astfel îmbogățindu-ne în Dumnezeu să îmbogățim și pe alții prin pilda vieții noastre curate și să împlinim cuvântul Domnului: Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, ca văzând ei faptele voastre cele bune să preamărească pe Tatăl vostru Cel din ceruri„.

Biserica a fost construită în anul 1906 pe locul unei vechi biserici ctitorită de către ciobanii rășinăreni și care avea în preajma ei și o modestă școală.

La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a oficiată și slujba parastasului pentru ctitorii, binefăcătorii și enoriașii acestei parohii, așezată într-un loc binecuvântat în apropierea Dunării.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…