Sfânta Liturghie Arhierească în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae – Roșia de Secaș”, Protopopiatul Blaj

În ziua de prăznuire a Sfântului Spiridon, duminică, 12 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Alba Iuliei, va oficia Sfânta Liturghie arhierească în biserica Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae – Roșia de Secaș”, Protopopiatul Blaj, înconjurat de un sobor de preoți și va fi însoțit de oficialități județene și locale, informează reintregire.ro.

Această zi de sărbătoare va fi marcată de două evenimente importante: Sfințirea Crucii din curtea bisericii parohiale de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, precum și inaugurarea Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice – Roșia de Secaș. Acest serviciu este destinat unui număr de 25 persoane vârstnice din satul Tău și Roșia de Secaș care beneficiază de următoarele servicii: servicii de oferire a hranei, servicii menajere și gospodărești, servicii de igienizare, servicii de asistență socială, servicii de recreere și destindere și alte servicii conexe.

La finalul acestor evenimente, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei va acorda distincții și gramate arhiepiscopale, persoanelor implicate activ în vederea bunei desfășurări a activității sociale din cadrul Așezământului Social Roșia de Secaș, cărora pe această cale țin să le aduc mulțumirea și recunoștința pentru efortul depus.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…