Sfânta Liturghie arhierească în parohia Chișcădaga, județul Hunedoara

În Duminica a 3-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia Chișcădaga, Protopopiatul Brad, județul Hunedoara, unde a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, informează Biroul de Presă al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a săvârșit hirotonia a doi tineri teologi pentru două parohii din cuprinsul Episcopiei Devei și Hunedoarei. Preacucernicul Părinte diacon Sebastian Vândalac a fost ridicat la treapta de preot pe seama bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din parohia Pui, Protopopiatul Petroșani, iar Gabriel Miricescu a fost hirotonit în treapta de diacon pe seama bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Peștișul Mare, Protopopiatul Deva.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul bisericii ortodoxe hunedorene a marcat importanța slujirii preoțești și rolul acesteia în contextul ademenitor al grijilor lumești contemporane, preocupări ce reprezintă un real obstacol în pelerinajul creștinilor spre Împărăția Lui Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente