Sfânta Liturghie arhierească în Parohia Arad – Grădiște

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, a Lăsatului sec pentru Postul Sfintelor Paști, Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Arad-Grădiște, din Protopopiatul Arad. Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, a slujit la Catedrala istorică cu hramul ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință’ din Caransebeș, iar Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a participat la Sfânta Liturghie de la Catedrala episcopală din Oradea, prilejuită de aniversarea a cinci ani de la instalarea în scaunul episcopal al Oradiei a Preasfințitului Sofronie.

După cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat, pentru preoții și credincioșii Parohiei Arad-Grădiște, Protopopiatul Arad, Duminica Lăsatului sec de brânză a constituit un fericit prilej de sporită înălțare duhovnicească. La invitația acestora, Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a efectuat aici o vizită canonică, prilej cu care a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre adevărata bogăție a ființei credinciosului, a trupului și a sufletului, cu prioritate a celui din urmă, arătând că cei suferinzi, pe oricare dintre laturi, sunt în număr îndestulător ca să determine luarea unor măsuri de vindecare sau de prevenire.

În cadrul Sfintei Liturghii a avut loc hirotonirea întru diacon a tânărului Călin Teuca, profesor de religie și cântăreț la strana acestei biserici.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și la invitația Preasfințitului Sofronie, Episcopul Oradiei, Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a slujit duminică, 26 februarie, la Catedrala episcopală cu hramul ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Oradea. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, Preasfințitul Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, și Preasfințitul Paisie Lugojanul, fiind prilejuită de aniversarea a treisprezece ani de arhierie și cinci ani de la instalarea în scaunul episcopal al Oradiei a Preasfințitului Sofronie.

Comentarii Facebook


Știri recente