Sfânta Liturghie Arhierească în localitatea Sfântul Gheorghe din Delta Dunării

Credincioșii din localitatea Sfântul Gheorghe aflată în Delta Dunării au participat astăzi în număr foarte mare la Sfânta Liturghie arhierească oficiată în biserica cu hramul „Sfântul Gheorghe” de către P.S. Sa Visarion, Episcopul Tulcii înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a precizat Arhid. Vasile Iulian.

În cuvântul de învățătură P.S. Sa a tâlcuit celor prezenți pericopa Evanghelică a Duminicii a IV -a după Sfintele Paști scoțând în evidență importanța și rolul credinței în dobândirea sănătății pierdute din varii motive.

„Și noi de multe ori suntem asemenea slăbănogului din Evanghelia de azi și așteptăm ani îndelungați să ne întâlnim cu Hristos Om și Dumnezeu ca să ne dăruiască și nouă tămăduire sufletului și trupului. Această întâlnire are loc întotdeauna în Vitezda duhovnicească adică în Biserică în care curg cele șapte izvoare ale harului spre tămăduirea tuturor” a spus P.S. Sa.

Zidită în anul 1861 sfântul locaș din această comună a fost împodobit cu o frumoasă pictură în stil bizantin fiind un reper spiritual atât pentru localnici cât și pentru numeroșii turiști ce vizitează acest loc mirific aflat la vărsarea Dunării în Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente