Sfânta Liturghie arhierească în Biserica din localitatea Viziru, județul Brăila

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat ieri, 8 august, în localitatea Viziru, din județul Brăila, Sfânta Liturghie, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi, la care au participat credincioșii parohiei, membrii ai Consiliului și Comitetului parohial, dar și un mare număr de copiii, beneficiari ai programului catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, informează Pătrașcu Marian.

În această parohie, părintele Bănică Simeon Sică, desfășoară o intensă activitate cu copii și tinerii. Începând cu anul 1996 a început să organizeze în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, 1-15 august, o serie de întâlniri cu membrii ASCOR, iar din anul 2002 a continuat cu copii din Viziru, dar și din alte parohii învecinate. În încheierea acestor întâlniri, copiii merg într-o excursie la mănăstirile din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, dar și din nordul Moldovei.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a apreciat întreaga activitate pastoral-misionară, din această parohie și a acordat părintelui paroh, rangul de iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente