Sfânta Filofteia cinstită la Curtea de Argeș

Ziua de 7 decembrie are o importanță deosebită pentru credincioșii argeșeni și, în general, pentru toți ortodocșii români, Biserica noastră pomenind-o pe Sfânta Muceniță Filofteia. Cinstitele sale moaște se află la Curtea de Argeș din secolul al XIV-lea. Sfânta Liturghie din ziua de pomenire a Sfintei Filofteia a fost oficiată, în Catedrala arhiepiscopală a Argeșului și Muscelului, de un sobor de ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Mai multe detalii cu privire la evenimentul de astăzi a oferit pentru TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului: „Fiecare sărbătoare este foarte importantă pentru toți creștinii ortodocși din lume și din România. Se cinstesc sfinții ale căror moaște, din fericire, sunt în România aproape întregi și evlavia credincioșilor este sinceră, aceștia venind cu dragoste, credință și cu recunoștință pentru ajutorul lui Dumnezeu dat prin sfinții Săi și de data aceasta prin Sfânta Muceniță Filofteia”.

„Sfânta Muceniță Filofteia nu este doar o fecioară care a viețuit dorind să împlinească poruncile lui Dumnezeu, ci este și o sfântă care lucrează și astăzi în viețile oamenilor și răspunde acelora care îi cer ajutorul”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

„Ziua de pomenire a Sfintei Mucenițe Filofteia este o zi de cinstire nouă, adusă lui Dumnezeu, Care lucrează cu harul Său prin oameni și mai ales prin acei care îl caută pe El. Ne-am bucurat să fim împreună cu preoții și credincioșii care o cinstesc pe Sfânta Mare Muceniță Filofteia”, spus Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

La racla cu moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, așezată în fața Catedralei din Curtea de Argeș, au venit să se închine până acum peste zece mii de credincioși. Aduse în Țara Românească, cinstitele sale moaște au fost depuse în Biserica Domnească din Curtea de Argeș. În prezent se află în plin proces de edificare o nouă Catedrală, închinată Sfintei Mucenițe Filofteia, unde vor fi așezate definitiv sfintele moaște.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…