Sfânta Ecaterina sărbătorită la Paraclisul Facultății de Teologie din Capitală

Studenții Facultății de Teologie Ortodoxe „Justinian Patriarhul” din Capitală s-au aflat astăzi în sărbătoare. Biserica „Sfânta Ecaterina”, Paraclisul instituției, și-a sărbătorit hramul.

Studenți, cadre didactice și foarte mulți credincioși din Capitală au participat la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoți.

Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București a precizat pentru TRINITAS TV faptul că „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina poate fi considerată un model pentru studenții de teologie pentru că la vârsta tinereții a adunat în sufletul ei și învățătura Sfintelor Scripturi, credința și evlavia către Dumnezeu, dar și știința timpului care i-a permis să dialogheze cu filosofii timpului căutând să le explice adevărata credință”.

„Slujesc la biserica Sfânta Ecaterina de mai bine de 40 de ani și e o participare neașteptat de numeroasă a credincioșilor care vin aici atât la Vecernia din ajun, dar și în ziua hramului”, a spus părintele profesor doctor Nicolae Necula de la Facultatea de Teologie din București.

Sfânta Mare Muceniță Ecaterina este ocrotitoarea studenților teologi de peste 50 de ani.

La slujbele oficiate în sfântul lăcaș participă numeroși credincioși din Capitală și, în special, studenți ai Facultății de Teologie.

Biserica adăpostește din anul 2009 un fragment din moaștele Sfintei Mucenițe Ecaterina. Ele au fost dăruite de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente