Sfânta Cuvioasă Parascheva cinstită în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Numeroși credincioși gălățeni au participat astăzi, 14 octombrie, la hramul bisericii parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din municipiu. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV. În cadrul parohiei sunt organizate frecvent ample activități în cadrul proiectului catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, dar și în domeniul social-filantropic, parohia oferind zilnic, prin cantina socială pe care o are, o masă gratuită persoanelor aflate în nevoi. La sfârșitul Sfintei Liturghii credincioșii prezenți au primit pachete cu alimente.

„Este astăzi prilej de a mulțumi lui Dumnezeu că noi ne-am născut în acest Topos al sfințeniei geniale și s-o avem pe Cuvioasa noastră Maică Parascheva bună ocrotitoare, ajutătoare, a tuturor celor care astăzi și nu numai astăzi ne rugăm ei”, a spus Pr. Paroh Ion Gologan de la Parohia „Sf. Cuv. Parascheva” – Galați

Tot la Galați, la Spitalul de boli infecțioase „Sf. Cuv. Parascheva”, cu ocazia sărbătorii ocrotitoarei spitalului, în curtea instituției sanitare a fost oficiată o slujbă de Te Deum, precum și un parastas pentru bolnavii trecuți la Domnul și pentru ctitori. La slujbe au participat cadre medicale, pacienți, dar și preoți slujitori ai capelelor spitalelor din municipiu.

La final, bolnavii au fost miruiți și binecuvântați de preoții participanți, care au stropit și saloanele cu aghiasmă.

Comentarii Facebook


Știri recente