Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a imbunatatit procedura de alegere a ierarhilor

In legatura cu cele aparute in mass-media despre amendamentele aduse la Statutul pentru Organizarea si Functionarea Bisericii Ortodoxe Romane referitoare la alegerea clerului superior, Patriarhia Romana precizeaza urmatoarele:

Spre deosebire de vechiul Statut, in noul Statut aprobat in unanimitate de Sfantul Sinod in seara zilei de 28 noiembrie 2007 sunt prevazute mai multe trepte de consultare si conlucrare a ierarhilor cu clerul si credinciosii de la parohii, inclusiv in alegerea ierarhilor.

Consultarea ierarhilor cu clerul si credinciosii mireni in vederea alegerii de noi ierarhi se realizeaza la nivel de eparhie, mitropolie si patriarhie. In plus, noul Statut se armonizeaza mult mai bine cu sfintele canoane si cu practica panortodoxa a alegerii ierarhilor ortodocsi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…