Sf. Pantelimon este ocrotitorul unei biserici sucevene

Ridicarea sfantului lacas a inceput in anul 1998, iar in prezent se lucreaza la pictura. Mai multe amanunte am aflat de la parintele Cristian Lazareanu, parohul Bisericii Sf. Pantelimon: ‘Biserica Sf. Pantelimon se afla situata in orasul Suceava, pe dealul Tatarasi. Este o constructie de data recenta, lucrarile incepand in anul 1998 cu o mica capela, o incapere foarte restransa ca si spatiu, iar in anul 1999 a fost turnata temelia actualei biserici. Lucrarile au mers oarecum repede in prima faza, au urmat lucrarile de amenajare in interior si pregatirea pentru pictarea bisericii, care s-a inceput in toamna anului 2002. In anul 2003, un accident tragic pe care l-a suferit parintele Alexandru Lazareanu in timp ce isi desfasura activitatea la biserica, a facut ca sa treaca la cele vesnice’.

Pe langa finalizarea picturii Bisericii ‘Sf. Pantelimon’ din Suceava, parohul si enoriasii doresc construirea unei case de praznuire si a unei clopotnite. ‘La ora aceasta se finalizeaza lucrarile de pictura executate de pictorul Alexandru Aurelian. Ca si obiective avem ridicarea unei case de praznuire ce se va afla pe amplasamentul ce a fost donat de cel care a donat si terenul pentru biserica, casa care va deservi oamenilor care fac pomeniri la biserica noastra. In continuare am dori sa ridicam o clopotnita, lucrari de finisaj exterior care se impun la biserica noastra’, a adaugat parintele Cristian Lazareanu.

De asemenea, parintele Cristian Lazareanu, parohul Bisericii ‘Sf. Pantelimon’, ne-a spus si cum este sarbatorit hramul la acest sfant lacas: ‘Cu privire la programul hramului nostru, spunem ca aseara am oficiat slujba Vecerniei si Acatistul Sf. Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon, iar astazi dimineata am oficiat Utrenia, Sf. Liturghie si o agapa frateasca organizata de biserica noastra si cu aportul crestinilor din parohie’.

Comentarii Facebook


Știri recente