Sf. Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite la Catedrala Episcopală din Giurgiu

Pe 29 februarie 2012, în a treia zi din Postul Mare, Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe Sfinții Ioan Casian și Gherman din Dobrogea. Cu acest prilej, la Catedrala Episcopală din Giurgiu, Sfânta Liturghie a darurilor mai înainte sfințite a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre viața pilduitoare a celor doi sfinți străromâni, Ioan Casian și Gherman, personalități religioase care au marcat istoria creștinismului și a culturii europene.

De asemenea, Preasfinția Sa a vorbit și despre rolul și importanța sfinților în iconomia mântuirii noastre. În fiecare sfânt, a arătat Preasfințitul Părinte Episcop, Se sălășluiește Hristos, prin dumnezeirea și umanitatea Sa sfântă și sfințitoare. Mai înainte de a ajunge să fie prietenii lui Dumnezeu, au fost oameni, această calitate ei nu au pierdut-o, ci numai au adăugat la ea acea cunună a nemuririi de la Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente