‘Sf. Imparati Constantin si Elena’, in Arhiepiscopia Iasilor

Biserica ‘Sf. Imparati Constantin si Elena’ din Piatra Neamt se afla in sarbatoare

Lucrarile la aceasta biserica au inceput in anul 1998, insa hramul lacasului dateaza din anul 1930, dupa cum ne-a spus parintele paroh Valentin Tofan: ‘Biserica a fost infiintata la 1 octombrie 1996, insa hramul parohiei dateaza din anul 1930, cand 26 de familii au cumparat terenul pentru zidirea bisericii si a unei case parohiale. Lucrarile au inceput in luna mai 1998 si acum sunt in plina desfasurare. Actualmente, slujim la demisolul bisericii, care a fost sfintit pe 21 mai 2001, de catre PF Parinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Constructia bisericii de la parter se afla la nivelul boltilor, iar in final biserica va avea 9 turle’.

Biserica ‘Sf. Imparati Constantin si Elena’ din Darabani isi sarbatoreste hramul

Acest sfant lacas a fost ridicat incepand din anul 1994, si a fost sfintit de catre PF Parinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, la data de 7 octombrie 2001. Mai multe informatii despre istoricul acestei biserici am aflat de la parintele Constantin Panzaru, protopop de Darabani: ‘Biserica este una noua, construita dupa 1990, mai precis intre anii 1994 – 2001, fiind tarnosita in data de 27 octombrie 2001. In orasul Darabani era doar o singura biserica, dar prin contributia enoriasilor am realizat aceasta noua biserica. Parohia mai are un complex social in care isi desfasoara activitatea brutaria protopopiatului’.

Biserica ‘Sf. Imparati Constantin si Elena’ din Dorohoi isi cinsteste ocrotitorii

Parohia a fost infiintata in anul 1997, lucrarile la biserica incepand 6 ani mai tarziu. Mai multe detalii despre istoricul parohiei ne-a oferit parintele Constantin Ciobanu, parohul bisericii: ‘Parohia a fost infiintata in data de 14 noiembrie 1997 de catre PF Parinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Locul pentru biserica a fost sfintit pe 12 aprilie 2000, de catre PS Calinic Botosaneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, iar in data de 5 mai 2003 s-au inceput sapaturile la fundatie. In perioada 2003 – 2006, Consiliul parohial a colectat fonduri de la credinciosii municipiului Dorohoi pentru ridicarea stalpilor de sustinere si continuarea zidariei. In moment de fata, lucrarea se afla la turnul central, dupa care vom continua cu turnul de la clopote’.

Comentarii Facebook


Știri recente