Sesiunile de informare ale Centrului de Resurse Dynamis

Centrul de Resurse DYNAMIS al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei care funcționează în cadrul Proiectului FORTE a susținut, în zilele de 17 și 18 octombrie 2012, la Protopopiatul Ortodox Sebeș, două sesiuni de informare și promovare a ofertei de formare continuă a preoților, după cum ne-a precizat Pr. consilier patriarhal Dorel Moțoc.

După ce s-a făcut prezentarea Proiectului FORTE, participanților le-a fost propus modulul de formare – „Metode și tehnici nonformale de educație și dezvoltare personală creștin-ortodoxă în sprijinul activităților cu tinerii și copiii din parohii”, care se constituie sub forma unui instrument practic de eficientizare a programelor catehetice și pastorale și de introducere a tematicilor legate de incluziunea socială. Formările urmează a se derula după un calendar care va fi stabilit de comun acord în perioada următoare.

În cadrul acestor întâlniri preoții au primit manualul „Prin Joc spre Viață” (autor Pr. lect. univ. dr. Ovidiu Panaite, Editura Reîntregirea Alba Iulia 2011, 360 pp.), un instrument util în activitățile cu tinerii și copiii publicat tot în cadrul proiectului.

Proiectul FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social este cofinanțat din Fondul Social European prin POSDRU 93/3.3/S/62277 și este implementat de Federația Filantropia în parteneriat cu Patriarhia Română, Instituto de Formation Integral (IFI) si SC Global Commercium Development S.R.L. Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea capacității organizaționale a Administrației Patriarhale și a 9 eparhii pentru a deveni parteneri mai puternici pentru incluziunea socială la nivel național.

Comentarii Facebook


Știri recente