Sesiuni de instruire a preoților din protoieriile Giurgiu și Bolintin, în vederea aplicării Proiectului catehetic „Hristos împărtășit copiilor’

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în ziua de 10 martie a.c., la sediile Protoieriilor Giurgiu și Bolintin au avut loc sesiuni de instruire a preoților din aceaste protoierii, în vederea aplicării Proiectului catehetic „Hristos împărtășit copiilor’ la nivelul fiecărei parohii. La sesiunea de formare a preoților din Protoieria Giurgiu au participat Pr. protopop Bălescu Adrian, Pr. Gabriel Chirculeanu, inspector al Biroului de catehizare și Pr. Ștefan Mugurel, inspector responsabil cu activitatea catehetică în Protoieria Giurgiu. La sesiunea din protoieria Bolintin au participat Pr. protopop Șerban Ion și Pr. Beldiman Nicușor, inspector responsabil cu activitatea catehetică din această protoierie.

Preoții participanți au primit informațiile necesare cu privire la programul și mijloacele de implementare a Proiectului național de catehizare „Hristos împărtășit copiilor’ și au fost stabilite modalitățile practice de aplicare a acestuia la nivelul fiecărei parohii. De asemenea, a fost evidențiat rolul pe care îl reprezintă cateheza parohială, acela de a dezvolta copiilor o credință vie, conștientă și activă, de a-i ajuta să gândească moral, să acționeze cu dreptate și cu grijă și de a trăi o viață în Hristos.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente