Sesiuni de informare privind activitatea Centrului de Resurse Dynamis pentru preoții din Protopopiatul Ortodox Blaj și Aiud

Centrul de Resurse DYNAMIS al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei care funcționează în cadrul Proiectului FORTE a susținut, în zilele de 13 și 15 noiembrie 2012, la Protopopiatul Ortodox Blaj, respectiv Protopopiatul Ortodox Aiud, două sesiuni de informare și promovare a ofertei de formare continuă a preoților, după cum ne informează pr. Dorel Moțoc.

După ce s-a făcut prezentarea Proiectului FORTE și a Centrului de Resurse Dynamis, participanților le-a fost propus modulul de formare – „Metode și tehnici nonformale de educație și dezvoltare personală creștin-ortodoxă în sprijinul activităților cu tinerii și copiii din parohii”, care se constituie sub forma unui instrument practic de eficientizare a programelor catehetice și pastorale și de introducere a tematicilor legate de incluziunea socială.

La evenimentul din Blaj a fost invitat și Pr. lect. univ. dr. Ovidiu Panaite, autorul manualului „Prin Joc spre Viață” (Editura Reîntregirea Alba Iulia 2011, 360 pp.). Manualul publicat tot în cadrul proiectului, un instrument util în activitățile cu tinerii, a fost distribuit tuturor celor 66 preoți participanți în cadrul celor două evenimente.

Proiectul FORTE – Formare trainică pentru parteneriat social este cofinanțat din Fondul Social European prin POSDRU 93/3.3/S/62277 și este implementat de Federația Filantropia în parteneriat cu Patriarhia Română, Instituto de Formation Integral (IFI) si SC Global Commercium Development S.R.L. Prin acest proiect se urmărește dezvoltarea capacității organizaționale a Administrației Patriarhale și a 9 eparhii pentru a deveni parteneri mai puternici pentru incluziunea socială la nivel național.

Comentarii Facebook


Știri recente