Sesiuni de formare Alege Școala! La Alba Iulia

În perioada 02-05 și 09-12 iulie 2012, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, s-au desfășurat la Alba Iulia seminariile de formare în cadrul proiectului educațional ,,Alege școala!”. La acestea au participat 47 de preoți și profesori de religie din protopopiatele Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni și Târnăveni, după cum a menționat Ilie Veniamin Iliescu, Specialist Relații Sociale și coordonator zonal al Proiectului Alege școala!

Seminariile au fost susținute de către Pr. Lect. Univ. Dr. Jan Nicolae, Expert-formator din partea Patriarhiei Române, împreună cu domnul Ilie-Veniamin Iliescu, coordonator zonal și reprezentant al Fundației World Vision Romania și au cuprins trei sesiuni împărțite în mai multe secvențe.

În cadrul acestora au fost abordate atât aspecte psihopedagogice referitoare la cauzele abandonului școlar și ale antropologiei educaționale și aspecte teologice catehetice precum: spiritualizarea cuvântului, formarea duhovnicească a catehetului, învățarea ca mod de transformare a vieții, asumarea vocației de părinte în familie, criza valorilor și lipsa de modele în relația Biserică-Școală-Familie, modalități de cultivare a motivației creștine a copiilor și impactul televizorului în educația copilului.

O deosebită atenție, pe durata celor trei sesiuni ale seminariilor de formare, s-a acordat legăturii dintre proiectele cu caracter catehetic și social: Hristos Împărtășit Copiilor și Alege Școala!, derulate în cadrul unui parteneriat între Patriarhia Română și Fundația World Vision România, încercând adaptarea acestora la cerințele comunităților din regiune.

A treia sesiune din cadrul seminariilor de formare a fost dedicată Concursului național de creație din cadrul proiectului. S-au adus clarificări privind finalizarea etapei eparhiale și pașii pentru distribuirea premiilor pentru etapa pe protopopiat.

În paralel au fost prezentate celelalte activități care urmează să se desfășoare în cadrul proiectului și aspectele administrative necesare derulării în conformitate cu prevederile Programului Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Partea finală a seminariilor de formare a fost dedicată organizării grupurilor parohiale de copii care vor participa în lunile iulie și august 2012 la taberele de creație de la Durău și Bușteni.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…