Sesiuni de formare a tinerilor, organizate de Asociația Vasiliada din Arhiepiscopia Craiovei

Asociația Vasiliada, a Mitropoliei Olteniei, în parteneriat cu Centrul Regional pentru Dezvoltare Comunitară și Mediu, a organizat în această perioadă în localitatea Rășinari din județul Sibiu o sesiune de formare, la care a participat un grup de 14 tineri, după cum a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Această activitate face parte din proiectul „Tineri pentru Comunitate”, care are ca obiectiv stimularea implicării tinerilor în viața comunității și creșterea gradului de responsabilitate socială a acestora.

„În cadrul proiectului inițiat de Asociația Vasiliada, un grup de 14 tineri au fost formați în domeniul managementului de proiect și managementul voluntarilor. Ne propunem ca, prin activitățile implementate, să stimulăm implicarea activă a tinerilor în viața comunității prin dezvoltarea abilităților necesare identificării și soluționării unor probleme cu care se confruntă comunitatea”, a precizat Sorin Boboc, director de programe al Asociației Vasiliada.

Tot în cadrul acestui proiect, cei 14 tineri vor participa în luna octombrie la a doua sesiune de formare iar la final își vor putea înființa propria organizație non – guvernamentală.

„În ce-a de-a doua sesiune de formare, grupul de tineri va fi inițiat în atragerea de resurse și lucrul în echipă. După implementarea acestei activități, acești tineri vor avea oportunitatea de a-și crea singuri o organizație non – guvernamentală care va încerca să răspundă nevoilor sociale ale comunității craiovene. Este un proiect care investește în tineri, în educația și formarea lor pentru o viață responsabilă”, a adăugat Sorin Boboc.

Comentarii Facebook


Știri recente