Sesiunea științifică de toamnă a Academiei Oamenilor de Știință din România

În orașul Mioveni din județul Argeș au debutat, astăzi, 23 septembrie, lucrările sesiunii științifice de toamnă a Academiei Oamenilor de Știință din România, intitulată „Universul științei – acasă la români”, informează TRINITAS TV.

La festivitatea de deschidere au participat Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Evenimentul este organizat de Academia Oamenilor de Știință din România, în parteneriat cu Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Primăria Mioveni, Consiliul Județean Argeș și Prefectura aceluiași județ.

„Este o mare bucurie mai ales pentru mioveni și pentru parohii pentru toată lucrarea aceasta. Am văzut 162 de comunicări extraordinare din varii domenii și este o activitate formidabilă. Sigur că trebuie sprijiniți și financiar pentru ca aceste comunicări din cercetare să prindă viață efectiv”, a declarat Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

„Iată-ne împreună oameni de religie și oameni de știință în această familie a lui Dumnezeu în care vrem să aducem bucuria luminilor dumnezeiești înaintea oamenilor”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Sesiunea științifică de toamnă a Academiei Oamenilor de Știință din România se desfășoară pe mai multe secțiuni și reunește peste 150 de participanți. Lucrările se vor încheia sâmbătă.

Comentarii Facebook


Știri recente