Sesiunea științifică „Bicentenar – Mitropolit Andrei Șaguna”, la Academia Română

Aula Academiei Române a găzduit astăzi, 25 noiembrie 2008, sesiunea științifică „Bicentenar – Mitropolit Andrei Șaguna”. Evenimentul a fost organizat de Secția de filosofie, teologie, psihologie și pedagogie și Secția de științe istorice și arheologice ale Academiei Române. La eveniment au participat Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, clerici, academicieni și oameni de cultură.

În cadrul sesiunii științifice a fost evocată personalitatea polivalentă a lui Andrei Șaguna, vorbitorii evidențiind contribuția istorică pentru Biserică și neamul românesc a marelui mitropolit.

Vrednicul de pomenire Mitropolit Andrei Șaguna, membru de onoare al Academiei Române, s-a născut în anul 1808 și a trecut la Domnul în anul 1873.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…