Sesiunea de formare Alege Școala!, la Timișoara

În perioada 16-17 februarie 2012, la Timișoara, 11 preoți și diaconi din Timișoara vor participa la sesiunea de formare de formatori în cadrul proiectului „Alege Școala!”, după cum ne informează site-ul mitropolia-banatului.ro.

Timp de două zile, participanții cuprinși în program vor fi formați pentru a putea contribui la prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și la prevenirea delincvenței juvenile prin dezvoltarea la nivel parohial a unor soluții alternative de tip „școala de duminică”.

Printre temele abordate în cadrul seminarului se vor regăsi: asumarea vocației de părinte în familie; impactul „culturii” televizorului asupra educației copilului; criza valorilor și lipsa de modele în relația Biserică-Școală-Familie; drama abandonului școlar. Reflecția și soluția pastorală a Bisericii; metode practice de educație religioasă în parohie.

Proiectul urmărește dezvoltarea unor comportamente și atitudini pozitive față de școală și semeni pentru copiii din mediul rural și urban, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, aceștia fiind asistați în însușirea educației morale de bază, în dezvoltarea motivației necesare rămânerii în școală prin intermediul participării la „școala de duminică”, la concursuri și la tabere de creație.

Acest proiect se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, fiind implementat de Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, cu sprijinul Ministerului Educației Cercetării Tineretului și Sportului.

Proiectul se încadrează în linia de finanțare a proiectelor strategice nr. 61, „A doua șansă în educație”, axa prioritară 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, domeniul major de intervenție 2.2 „Prevenirea și corectarea părăsirii timpurii a școlii”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Sesiunea de formare va fi susținută de Pr. Sorin Lungoci, expert formator în cadrul proiectului și de Gabriel Iordache, specialist relații sociale, din partea organizației World Vision România.

Comentarii Facebook


Știri recente