Sesiunea de formare a preoților din Protopopiatul Horezu în cadrul proiectului Alege Școala!

În perioada 5-6 septembrie 2011, la Mănăstirea Horezu din Arhiepiscopia Râmnicului, s-a desfășurat Sesiunea de formare de noi formatori în cadrul Proiectului „Alege Școala!”, informează site-ul arhiram.ro. La întrunire au participat 16 preoți și profesori de religie din Protopopiatul Horezu, iar cursurile au fost susținute de către Părintele Diacon George Jambore, Inspector eparhial în cadrul Sectorului teologic – educațional al Patriarhiei Române, formator în Proiectul „Alege Școala!’ și de Părintele Ionuț Sandu, specialist în relații sociale în cadrul Fundației World Vision România, coordonator regional în Proiectul „Alege Școala!’.

Timp de două zile, clericii și profesorii de religie implicați în program au fost formați pentru a putea folosi eficient metoda de lucru și pentru a reuși să contribuie la prevenirea abandonului școlar. Preoților și dascălilor le-au fost prezentate modele misionare și catehetice din Biserica Ortodoxă Română.

Obiectivul general al proiectului este prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și prevenirea delincvenței juvenile prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip „școala de duminică”. Proiectul urmărește dezvoltarea unor comportamente și atitudini pozitive față de școală și semeni pentru copiii din mediul rural și urban, cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, aceștia fiind asistați în însușirea educației morale de bază, în dezvoltarea motivației necesare rămânerii în școală prin intermediul participării la „școala de duminică”, la concursuri și la tabere de creație.

„Alege școala!” este un proiect al Patriarhiei Române, derulat în colaborare cu World Vision România, prin finanțare europeană. Acest program a fost lansat în august 2010 și prevede trei etape, și anume un curs de formare cu preoții, o tabără de vară pentru o parte din copiii înscriși în proiect și un concurs național de creație.

Comentarii Facebook


Știri recente