Sesiunea Congresului dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena la Academia Română

În perioada 21 – 24 mai 2013, se desfășoară, atât la Palatul Patriarhiei, cât și la Academia Română, Congresul Internațional de Teologie Sfinții Împărați Constantin și Elena – promotori ai libertății religioase și susținători ai Bisericii.

Cea de-a doua zi a simpozionului s-a desfășurat la Academia Română unde a fost evocat contextul istorico-religios în care s-a desfășurat domnia Sfântului Împărat Constantin cel Mare.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS Părintele consilier patriarhal Constantin Pătuleanu: „Simpozionul Sfinții Împărați Constantin și Elena – promotori ai libertății religioase și susținători ai Bisericii a fost organizat de către sectorul nostru Teologic în colaborare cu Academia Română gândindu-ne la faptul că avem nevoie de specialiști, de oameni din țară, dar și din străinătate, care să vină și atât în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, cât și în Aula Academiei Română, să descifrăm tainele domniei lui Constantin cel Mare. Avem invitați din Italia, care au și vorbit în Aula Academiei Române, din Germania, din Bulgaria, dar și specialiști în domeniul arheologiei creștine”.

Lucrările simpozionului vor fi adunate într-un volum omagial dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena.

„Acest congres organizat la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel are scopul de a aduna omeni de știință, teologi, istorici, arheologi care s-au ocupat de tema Sfinților Împărați Constantin și Elena din diferite perspective. Dorim să ne întrunim aici și să vedem care este stadiul actual al cunoștințelor despre Împăratul Constantin cel Mare. Ceea ce ne interesează pe noi ca reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române suntem deschiși la orice fel de discuții, să vedem dacă există unele nelămuriri sau unele ipoteze în legătura cu viața și activitatea extraordinară a Împăratului Constantin cel Mare, în ce măsura ele sunt adevărate”, a declarat Părintele profesor Viorel Ioniță de la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” din Capitală.

FOTO: ZIARUL LUMINA

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel despre Sf. Ap. Petru şi Pavel: Diferiți ca temperament și cultură, dar cu foarte multe daruri și virtuți în comun

Patriarhul Daniel a vorbit miercuri în Paraclisul „Sfântul Grigorie Luminătorul” din Reședința Patriarhală despre trăsăturile, viaţa şi activitatea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, cinstiţi în 29 iunie. ”Considerați primul şi ultimul dintre apostoli Patriarhul României…