Comisia mixta internationala de dialog teologic intre Biserica Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa isi desfasoara a noua sesiune plenara la Belgrad, Serbia, intre 18 si 25 septembrie a.c., informeaza catholica.ro. In cadrul acestei sesiuni, PF Pavle, patriarhul Bisericii Ortodoxe Sarbe, i-a primit pe membrii romano-catolici si ortodocsi ai comisiei la sediul Patriarhiei. Prin aceasta intalnire, comisia reia lucrarile dupa ultima sesiune de la Baltimore, SUA, din iulie 2000. Dialogul oficial teologic dintre cele doua Biserici este coordonat pentru ortodocsi de catre patriarhul ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu I. Intalnirea de la Belgrad va studia propunerea de document ‘Consecintele ecleziologice si canonice ale naturii sacramentale a Bisericii – autoritate si sinodalitate in Biserica’. Pe langa discutii are loc si un program liturgic, din care amintim faptul ca astazi, 29 de membrii romano-catolici au participat la Sf. Liturghie oficiata de catre delegatia ortodoxa, pe 23 septembrie, membrii ortodocsi vor participa la Sf. Liturghie oficiata in catedrala romano-catolica din Belgrad, iar la 24 septembrie, membrii romano-catolici vor participa la Sf. Liturghie oficiata, din nou, de catre delegatia ortodoxa. Comisia este prezidata de catre cardinalul Walter Kasper, presedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unitatii Crestinilor, si de catre mitropolitul ortodox Ioannis de Pergamo, iar unul dintre secretarii acestei sesiuni este mitropolitul Gennadios de Sassima.
Sondaj: Biserica rămâne pe primul loc în topul încrederii românilor, în ușoară creștere față de luna trecută
Biserica rămâne pe primul loc în topul încrederii românilor, reiese dintr-un sondaj realizat în perioada 22 – 26 februarie de Centrul de Sociologie Urbană și Regională CURS. În plus, gradul de încredere a crescut ușor…
Săvârşin: A fost inaugurată grădiniţa „Regina-Mamă Elena”
Grădiniţa „Regina-Mamă Elena”, construită cu fonduri europene, a fost inaugurată vineri în localitatea Săvârşin, în prezenţa Custodelui Coroanei, Margareta, şi a autorităţilor locale, anunţă Agerpres. Slujba de binecuvântare a imobilului a fost oficiată de preotul…
„Bine nu se face până nu se strică răul” | O inițiativă legislativă propune ca 2021 să fie Anul Tudor Vladimirescu
Un proiect de lege propune instituirea anului 2021 ca „Anul Tudor Vladimirescu” și declararea lui Tudor Vladimirescu și a Ecaterinei Teodoroiu drept eroi ai națiunii. În 2021 se împlinesc două secole de la revoluția celui…
Parastas pentru Episcopul Grigorie Leu, la Huşi. De ce a fost numit „miracolul conștiinței”
„L-am numit «miracolul conștiinței» pentru că, în vremuri de ostilitate față de credință, acest episcop martir a avut un curaj și o verticalitate aparte, opunându-se unui regim totalitar care și-a propus să Îl smulgă pe Dumnezeu…
Din moștenirea lui Gojdu ne-a mai rămas doar o capelă, dar moștenirea de conștiință nu ne-o poate lua nimeni
Reporterii Pro TV au realizat un material despre mănăstirea ortodoxă românească „Sfântul Ioan Botezătorul” din Budapesta. Ei s-au documentat despre istoricul ei, constatând că făcea parte dintr-o imensă avere lăsată României de filantropul Emanoil Gojdu.…