Sesiune națională de referate și comunicări la Seminarul „Veniamin Costachi” de la Neamț

Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” din Neamț a fost, în perioada 17-19 iulie a.c., gazda unei sesiuni naționale de referate și comunicări ale elevilor de liceu, disciplina Istorie, informează un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Neamț, organizator al evenimentului.

Potrivit organizatorilor, din comisia de evaluare au făcut parte profesori de istorie din mai multe județe ale țării, inspectori de specialitate, coordonați de reprezentantul Ministerului Educației, Cercetării și Inovării, inspector general prof. Doru Dumitrescu. „Județul Neamț are un istoric bogat în ceea ce privește premiile acordate la sesiunea de referate și comunicări ale elevilor de liceu și nici de această dată elevii selectați la etapa județeană nu au înșelat așteptările”, susține profesorul Elena Preda, inspector de specialitate la disciplina Istorie în cadrul ISJ Neamț, în comunicatul de presă.

Locul I la secțiunea Istoria universală a fost ocupat de eleva Nechifor Oana Manuela, clasa a XII-a, de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Cuvioasa Parascheva” Agapia, cu lucrarea „Holomodor – recolta durerii”, iar locul al III-lea, secțiunea Istoria românilor, a fost obținut de eleva Timofte Geanina, clasa a XI-a, de la același liceu, cu lucrarea „Generalul Hugo Schwab”. Cele două eleve au fost îndrumate de profesoara Isidora Popescu. O altă realizare a echipei care a reprezentat județul Neamț este obținerea unei mențiuni pentru lucrarea „Barajul de la Bicaz – realizări și suferință”, temă pregătită de eleva Zafton Anca, de la Grupul Școlar Bicaz, profesori îndrumători Sârbu Xenia și Apopei Mihai.

„Adresăm mulțumiri gazdelor noastre, părintelui director Mihoc Ioan și părintelui prof. Laiu Viorel, de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox «Veniamin Costachi», care, ca de fiecare dată, au asigurat condiții excelente pentru desfășurarea activităților programate și s-au implicat în mod direct”, a mai spus prof. Elena Preda.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente