Sesiune interjudețeană de comunicări științifice la Seminarul Teologic Ortodox din Iași

În perioada 2-3 noiembrie, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” din Iași a găzduit sesiunea interjudețeană de comunicări științifice a profesorilor de științe socio-umane, istorie și religie, manifestare ajunsă la cea de-a VIII-a ediție, infomează „Ziarul Lumina”.

La sfârșitul săptămânii trecute, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” din Iași a găzduit a VIII-a ediție a sesiunii interjudețene de comunicări științifice a profesorilor de științe socio-umane, istorie și religie. Simpozionul a fost împărțit pe trei secțiuni, fiind prezenți profesori din cuprinsul și dinafara Arhiepiscopiei Iașilor.

„Deși nu se impune o anumită tematică, lucrările se leagă întrucâtva și, chiar în ediția din anul acesta, există titluri care ne arată foarte clar că preocupările noastre se aseamănă și au foarte multe puncte comune”, a menționat doamna prof. dr. Doina Balan de la Seminarul Teologic din Iași, organizatoarea acestui eveniment.

„Ne bucurăm de faptul că profesorii atâtor discipline s-au întâlnit aici, pentru a aduce ceva nou în domeniile pe care le predau și nu numai. Observ cu deosebită admirație cum, an de an, întrepătrunderea acestor discipline este tot mai evidentă și cum fiecare dintre acestea se poate descoperi în mică parte, dacă nu în totalitate, într-o altă disciplină. Observăm cu bucurie interesul crescând pentru această sesiune în rândul profesorilor și ne declarăm impresionați de roadele pe care aceste sesiuni de comunicări științifice le-au adus”, a declarat și pr. prof. Alexandru Cristian Barnea, inspector pentru disciplina religie în cadrul Inspectoratului Școlar al județului Iași.

„Acest simpozion nu a fost inițiat în cadrul seminarului, însă, în ultimii ani, ținând cont de faptul că seminarul a fost tot timpul o gazdă bună, manifestarea a devenit o permanență în seminar”, a menționat și pr. prof. drd. Dragoș Bahrim, directorul Seminarului Teologic „Sf. Vasile cel Mare” din Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente