Sesiune informală în cadrul proiectelor catehetice, la Cluj

Prima sesiune informală din cadrul programelor Hristos Împărtășit Copiilor și Alege Școala! la nivelul județului Cluj s-a desfășurat marți, 12 aprilie, în Aula Nicolae Ivan a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, după cum ne informează Radio Renașterea. Întâlnirea s-a desfășurat pe două secțiuni, mai întâi fiind instruiți cei 50 de preoți convocați din protopopiatele Cluj I, Cluj II și Turda. În cea de-a doua parte a ședinței au primit toate informațiile necesare 30 de preoți din protopopiatele Huedin, Gherla și Dej. Partea de informare și formare le-a revenit pr. prof. Jan Nicolae, inspector pe cateheză în Arhiepiscopia Alba Iuliei, și coordonatorului de proiect Veniamin Iliescu.

Prima secțiune a întâlnirii a constituit-o motivarea preoților și relevarea importanței catehezei în parohiile din mediile urban și rural, în timp ce a doua secțiune a constat în completarea formularelor necesare participării la proiectul Alege Școala!.

În următoarea perioadă, preoții vor începe în parohii acțiunile prevăzute în cele două proiecte, identificând grupele țintă, respectiv copiii aflați în risc de abandon școlar și ceilalți participanți la acțiuni. În final se va organiza o tabără de creație gratuită pentru cei mai activi participanți la proiect, a precizat pr. prof. Jan Nicolae, inspector pe cateheză în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei și formator în aceste proiecte.

„Mă bucur foarte mult că prezentarea proiectului a avut un ecou pozitiv din partea preoților participanți la această sesiune de informare. Proiectul constă în încercarea parohiilor noastre de a include copiii aflați în pericol de abandonare a școlii în grupuri de cateheză și diverse activități parohiale. E vorba de formarea unor grupuri de minimum 9 copii la nivelul tuturor parohiilor incluse în proiect, copii care vor fi antrenați în diverse concursuri, iar 3 copii din fiecare parohie vor fi răsplătiți cu o tabără de creație gratuită. Este un moment fast, în care se încearcă înființarea unei rețele catehetice în România, fiindcă proiectul „Alege Școala!” ține de proiectul mare „Hristos Împărtășit Copiilor”, prin care se încearcă aducerea catehezei acolo unde îi e locul, în parohie”, a spus pr. prof. Jan Nicolae.

Comentarii Facebook


Știri recente