Sesiune finală Alege școala! în Arhiepiscopia Aradului

În zilele de 29-30 mai s-a desfășurat în municipiul Arad sesiunea finală a cursurilor de instruire a formatorilor din cadrul programului ‘Alege școala!’ destinat preoților din Arhiepiscopia Aradului, după cum informează „Ziarul Lumina”.

Aceste cursuri, la care au participat, în cinci serii, peste 75 de preoți din cadrul Arhiepiscopiei Aradului, au debutat în luna decembrie 2011 cu instruirea preoților din cadrul Protopopiatului Arad, continuând cu celelalte protopopiate, preoții Protopopiatului Sebiș fiind cei care au încheiat seria cursurilor în aceste zile.

La sesiunea finală, în ultima zi a lucrărilor, cursanții au avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Înalt Preasfințitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului.

În alocuțiunea ținută cu acest prilej, Înalt Preasfinția Sa a exprimat cuvinte de apreciere față de toți cei care s-au implicat în finalizarea optimă a proiectului ‘Alege școala!’. De asemenea, ierarhul a dat și îndrumări legate de implementarea proiectului, într-o manieră care să asigure o legătură și o continuitate între generații, o perpetuare a bunelor practici și obiceiuri bisericești, în care să fie antrenați copiii și tinerii.

‘Să avem grijă, să nu ne diferențiem prea mult de vechile noastre tradiții și să urmărim o anumită uniformitate, iar atunci când diversificăm anumite activități, să nu încălcăm anumite principii. Să-i antrenăm pe cei mai atașați de Biserică în activități care odinioară erau la mare cinstire în Biserica noastră: diecii, aducerea salciei la biserică de către copii, citirea Apostolului, rostirea Crezului’, a arătat IPS Timotei.

În finalul întâlnirii, celor prezenți la cursuri li s-au conferit atestate de participare.

În calendarul proiectului ‘Alege școala!’, concomitent cu desfășurarea etapei finale a concursului național cu același nume, se vor desfășura, începând cu data de 23 iunie, tabere de creație, participanți fiind copiii din parohiile care derulează proiectul.

Comentarii Facebook


Știri recente