Sesiune de instruire în cadrul proiectului ‘Hristos împărtășit copiilor’ la Râmnicu Vâlcea

Astăzi, 16 martie 2009, în prezența Preasfințitului Părinte Gherasim, Episcopul Râmnicului, la Complexul Cultural Religios ‘Antim Ivireanul’ din cadrul Centrului Eparhial a avut loc ultima ‘Sesiune de instruire a preoților cu privire la aplicarea proiectului ‘Hristos împărtășit copiilor’.

După ce au avut loc întruniri în cadrul protoieriilor Horezu și Drăgășani, astăzi a fost rândul preoților din parohiile situate în mediul rural al Protoieriei Vâlcea să se întrunească într-o ședință de instruire în cadrul acestui proiect.

După cum ne-a informat părintele arhidiacon Ioan Liviu Găman, întrunirea a fost deschisă pe preot Alin Gherghinoiu, protoiereu al Protoieriei Vâlcea, care a prezentat Hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, privind dezvoltarea proiectului ‘Hristos împărtășit copiilor’ în cadrul fiecărei eparhii din țară și străinătate. Preot Constantin Cîrstea, consilier cultural în cadrul Episcopiei Râmnicului a vorbit apoi despre desfășurarea învățământului catehetic, ca prioritate în cadrul sectorului cultural din Patriarhia Română, iar părintele arhidiacon Mihai Pretorian, inspector coordonator privind învățământul catehetic parohial, în cadrul Eparhiei Râmnicului a vorbit despre „Centrul parohial pentru copii și tineri – o necesitate eclesială”.

În continuare, preotul Ion Tițu, responsabil proiect de catehizare în cadrul Protoieriei Râmnicului a prezentat istoria unui proiect catehetic, respectiv, Școala catehetică de duminică „Sfântul Nicolae’ din parohia Galicea, iar părintele diacon Ionuț Sandu de la parohia Mihăiești, profesor de religie la școala generală din localitate, a prezentat câteva modalități de implementare a proiectului „Hristos împărtășit copiilor’ la nivel de parohie.

Întrunirea de astăzi s-a încheiat cu discuții și concluzii referitoare la implementarea acestui proiect la nivelul parohiilor din Protoieria Vâlcea, în special, și din Episcopia Râmnicului, în general.

Sursa: m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente