Sesiune de informare pentru persoanele cu dizabilități, la Centrul „Sfânta Ecaterina” din Craiova

Săptămâna aceasta, la Centrul „Sfânta Ecaterina” din Craiova se desfășoară cea de-a patra sesiune de informare pentru persoanele cu disabilități, în scopul încadrării în muncă a acestor persoane. În cele trei sesiuni de informare desfășurate până acum un număr de 80 de persoane cu dizabilități au fost instruite pentru a se prezenta la un interviu în vederea angajării, respectiv au fost învățate să redacteze un C.V. și o scrisoare de intenție, să aibă un comportament adecvat în cazul unui interviu cu un posibil angajator.

Centrul „Sfânta Ecaterina” din Craiova este rezultatul unui program ce a luat naștere la inițiativa Mitropoliei Olteniei, prin Asociația „Vasiliada”. Acest Centru este destinat informării și consilierii persoanelor cu dizabilități și reintegrării acestora în viața socială. Specialiștii centrului oferă beneficiarilor informații privind piața muncii, organizând sesiuni de instruire în vederea orientării spre un loc de muncă compatibil cu posibilitățile fiecăruia. Toate acțiunile au ca principal țel încurajarea și conștientizarea acestor persoane asupra forțelor proprii, asupra capacității lor ca persoane eficiente, și nu deficiente.

Sursa: m-ol.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…