Sesiune de informare în cadrul Proiectului „Alege Școala!”, în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

În Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a avut loc astăzi, 15 noiembrie, o nouă sesiune de informare a preoților selecționați pentru implementarea și desfășurarea în cadrul parohiilor a proiectului „Alege Școala!”, informează TRINITAS TV. Întâlnirea s-a desfășurat în amfiteatrul Colegiului „Unirea” din Focșani, și a reunit 80 de preoți din parohii vrâncene ce aparțin Protoieriilor Focșani I, Focșani II, Odobești, Panciu și Adjud.

„În discuțiile pe care le-am avut am căutat să subliniem rolul pe care preotul îl are în educația și socializarea copiilor și a tinerilor alături de familie și școală. Biserica își propune să aducă, mai întâi în lumină, valoarea fiecărei persoane umane într-o perspectivă creștină”, a spus părintele Gheorghe Holbea, Consilier în cadrul Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române.

Proiectul „Alege școala!” reprezintă o continuare a Programului Național Catehetic „Hristos împărtășit copiilor” și este derulat de Patriarhia Română, în colaborare cu Fundația „World Vision România”.

La nivelul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, în proiectul „Alege școala” sunt implicați 190 de preoți.

Comentarii Facebook


Știri recente