Sesiune de informare FORTE în Episcopia Severinului și Strehaiei

La sediul Protopopiatului Strehaia a avut loc ieri, 19 noiembrie, o sesiune de informare în „Prevenirea și combaterea violenței în familie”. La această sesiune au fost invitați să participe preoți din protopopiat, angajați ai Bisericii Ortodoxe Române, precum și persoane care nu au mai participat la activități pe proiectul FORTE, după cum informează episcopiaseverinului.ro.

Evenimentul a avut drept scop creșterea gradului de implicare a preotului în prevenirea și combaterea violenței în familie în cadrul comunității. Sesiunea de informare a fost organizată de către Centrul de Resurse pentru Formare și Dezvoltare Personală „Drobeta”, din Drobeta Turnu Severin, în cadrul proiectului FORTE – Formare Trainică pentru Parteneriat Social, implementat de Federația Filantropia în parteneriat cu Patriarhia Română, IFI și Global Comercium. În cadrul sesiunii de informare au fost prezentate etapele, formele actului violent, precum și rolul preotului în prevenirea și combaterea acestui flagel al secolului XXI.

Prin desfășurarea acestor sesiuni organizate de membrii echipei locale din cadrul Centrului de Resurse pentru Formare și Dezvoltare Personală „Drobeta”, din Drobeta Turnu Severin se dorește atingerea unuia dintre obiectivele proiectului și anume: îmbunătățirea competențelor angajaților din cadrul instituțiilor naționale, regionale și locale, care să acționeze ca un partener mai eficient, mai transparent și sustenabil în domeniul incluziunii sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente