Sesiune de formare pentru proiectului „Alege Școala!” la Alba Iulia

La Alba Iulia a avut loc în perioada 09 – 10 iulie, o nouă sesiune de formare din cadrul proiectul social catehetic Alege școala al Patriarhiei Române, un proiect cofinanțat din Fondul social european prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea resurselor umane. La această sesiune au participat 12 de preoți din protopopiatul Blaj, potrivit reintregirea.ro. În perioada 11 – 12 iulie vor participa la sesiunea de formare 12 preoți din protopopiatul Câmpeni. Preoții vor coordona desfășurarea proiectului la nivel parohial și vor fi puși în temă cu privire la fazele de desfășurare a proiectului.

Obiectivul general al proiectului este prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și prevenirea delincvenței juvenile prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip „școala de duminică”. Se urmărește dezvoltarea unor comportamente și atitudini pozitive față de școală și semeni pentru copiii din mediul rural și urban. Proiectul social catehetic „Alege școala” se va desfășura pe parcursul a trei ani și va avea drept scop prevenirea și combaterea fenomenului de abandon școlar. Proiectul cuprinde organizarea de activități de creație în cadrul unor tabere care se vor desfășura în perioada vacanțelor de vară, conform unui grafic și unui program zilnic, pe grupe de vârstă. Fiecare tabără se va desfășura pe o perioadă de minim cinci zile.

Sesiunea de formare în eparhia Alba Iuliei este susținută de Părintele Jan Nicolae, expert formator în cadrul proiectului și Inspector responsabil cu cateheza în Arhiepiscopia Alba Iuliei și domnul Veniamin Iliescu din partea Sectorului Educațional al Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente