Sesiune de formare pentru preoții din protopopiatul Sighet în cadrul proiectului Alege Școala!

În cadrul proiectului „Alege școala!”, preoții formatori din protopopiatul Sighet s-au întrunit marți, 10 mai, la Mănăstirea Rohia, pentru a participa la cea de-a doua sesiune de formare, informează radiorenasterea.ro. Timp de două zile, clericii implicați în program au fost formați pentru a putea folosi eficient metoda de lucru și pentru a reuși să contribuie la prevenirea abandonului școlar. Preoților le-au fost prezentate modele misionare și catehetice din Biserica Ortodoxă Română. Astăzi s-a desfășurat o activitate practică, mai precis o oră de cateheză prezentată de unul dintre preoții participanți, cu scopul perfecționării interacțiunii cu copiii.

Care au fost discuțiile purtate aflăm de la inspectorul eparhial pentru catehizarea tineretului din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, pr. Florin Stan: „Participanții au discutat despre locul și rolul tinerilor în Biserică, despre rolul preotului ca și catehet și misionar, s-au prezentat teme legate de abandonul școlar, cauze și modalități de intervenție, etape de dezvoltare morală a copiilor și tinerilor, precum și modalități concrete de cultivare a motivației creștine a copiilor și tinerilor”.

„Alege școala!” este un proiect al Patriarhiei Române, derulat în colaborare cu World Vision România, prin finanțare europeană. Acest program a fost lansat în august 2010 și prevede trei etape, și anume un curs de formare cu preoții, o tabără de vară pentru o parte din copiii înscriși în proiect și un concurs național de creație, care va începe în luna august 2011.

Comentarii Facebook


Știri recente