Sesiune de formare în Protopopiatul Sighișoara

Sesiune de formare în Protopopiatul La Sighișoara a avut loc luni, 26 septembrie, sesiunea de formare din cadrul proiectului social-catehetic ‘Alege școala!’ al Patriarhiei Române, cofinanțat din Fondul social european prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, după cum informează „Ziarul Lumina”. La această sesiune participă 10 preoți care vor coordona desfășurarea proiectului la nivel parohial și vor fi puși în temă cu privire la fazele de desfășurare a acestuia.

Obiectivul general al proiectului e reprezentat de prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și prevenirea delincvenței juvenile prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip ‘școala de duminică’. Se urmărește dezvoltarea unor comportamente și atitudini pozitive față de școală și semeni, pentru copiii din mediul rural și urban. Proiectul social catehetic ‘Alege școala!’ se desfășoară pe parcursul a trei ani și are ca scop prevenirea și combaterea fenomenului de abandon școlar. Proiectul cuprinde organizarea de activități de creație în cadrul unor tabere care se vor desfășura în perioada vacanțelor de vară, conform unui grafic și unui program zilnic, pe grupe de vârstă. Fiecare tabără se va desfășura pe o perioadă de minimum cinci zile.

Sesiunea de informare în Arhiepiscopia Alba Iuliei este susținută de pr. Jan Nicolae, expert formator în cadrul proiectului și inspector responsabil cu cateheza în Arhiepiscopia Alba Iuliei, și de Veniamin Iliescu, din partea Sectorului educațional al Patriarhiei Române.

‘Este un proiect al Patriarhiei Române dedicat copiilor defavorizați, în vederea socializării acestora prin intermediul parohiilor. Se vor organiza mai multe acțiuni, tabere, întâlniri catehetice. Știm că foarte mulți copii sunt lăsați singuri cu bunicii sau alte rude, părinții fiind plecați la muncă în străinătate. Este o încercare a Bisericii, prin intermediul unui proiect european, de a ajuta acești copii în integrarea lor școlară, socială și, nu în ultimul rând, duhovnicească, în comunitățile în care au fost botezați’, a spus pr. Jan Nicolae, inspector eparhial cu cateheza, conform Radio Reîntregirea.

Comentarii Facebook


Știri recente