Sesiune de formare în cadrul Proiectului „Alege Școala!” pentru preoții din Protopopiatul Iași I

Douăzeci și patru de preoți din Protopopiatul Iași I vor participa mâine, 16 martie, la Mănăstirea Miclăușeni din județul Iași, la cursuri de formare în cadrul proiectului „Alege școala”. Preoții vor fi instruiți referitor la modul în care trebuie abordată problematica abandonului școlar, precum și motivarea copiilor și a tinerilor să frecventeze școala.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Eugen-Sebastian Teacu, inspector pentru cateheză parohială la Sectorul Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor: „Toate activitățile din cadrul atelierului au ca scop pregătirea preoților pentru abordarea tematicii cu privire la abandonul școlar și mai ales cu privire la motivarea copiilor în alegerea școlii în formarea caracterelor pentru valori care să creeze un traseu stabil în viață. Vom aborda de asemenea, și problematica psiho – pedagogică, toate ajutând în ansamblu la formarea unei viziuni unitare asupra lucrului cu copiii și tinerii”.

În cadrul proiectului „Alege școala”, derulat de Patriarhia Română în parteneriat cu organizația „World Vision România”, în eparhia ieșeană vor fi formați 246 de preoți.

Comentarii Facebook


Știri recente