Sesiune de formare în cadrul proiectului Alege Școala! la Târgu Mureș

La Târgu Mureș se desfășoară zilele acestea, o nouă sesiune de formare din cadrul proiectul social catehetic „Alege școala” al Patriarhiei Române, un proiect cofinanțat din Fondul social european prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea resurselor umane.

La această sesiune, după cum ne informează reintregirea.ro, participă 14 preoți din protopopiatul Luduș, care vor coordona desfășurarea proiectului la nivel parohial și vor fi puși în temă cu privire la fazele de desfășurare a proiectului. Sesiunea de formare a fost deschisă cu un moment In memoriam dedicat părintelui prof. Ilie Moldovan.

Sesiunea de informare este susținută de Părintele Jan Nicolae, expert formator în cadrul proiectului și Inspector responsabil cu cateheza în Arhiepiscopia Alba Iuliei și domnul Veniamin Iliescu din partea Sectorului Educațional al Patriarhiei Române.

În perioada următoare, în parohiile implicate în proiectul social catehetic se va desfășura concursul de creație „Alege școala”, dedicat educației în biserică și școală. La finalul concursului eforturile copiilor de pregătire a portofoliilor vor fi răsplătite prin cadouri.

Obiectivul general al proiectului este prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și prevenirea delincvenței juvenile prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip „școala de duminică”. Se urmărește dezvoltarea unor comportamente și atitudini pozitive față de școală și semeni pentru copiii din mediul rural și urban. Proiectul social catehetic „Alege școala” se va desfășura pe parcursul a trei ani și va avea drept scop prevenirea și combaterea fenomenului de abandon școlar. Proiectul cuprinde organizarea de activități de creație în cadrul unor tabere care se vor desfășura în perioada vacanțelor de vară, conform unui grafic și unui program zilnic, pe grupe de vârstă. Fiecare tabără se va desfășura pe o perioadă de minim cinci zile.

Comentarii Facebook


Știri recente