Sesiune de formare în cadrul proiectului ‘Alege școala!’, la Mănăstirea Tismana

Douăzeci și doi de preoți din cadrul protoieriilor Craiova Nord și Craiova Sud participă în perioada 3 – 6 septembrie la un curs de formare care are loc la Mănăstirea Tismana din județul Gorj, în cadrul proiectului național ‘Alege școala!’. După cum ne-a informat părintele protopop Teodor Ciontu de la Protoieria Craiova Nord, în cadrul acestei sesiuni de formare sunt prezentate o serie de instrumente practice care să-i ajute pe preoți în activitățile catehetice desfășurate în rândul copiilor și tinerilor, la nivelul parohiilor din care provin. De asemenea, sunt dezbătute subiecte precum: abandonul școlar timpuriu, relația biserică – stat – școală, metode practice de educație moral – religioasă, etc.

Proiectul „Alege școala!” este derulat de Patriarhia Română în parteneriat cu Fundația World Vision România și are ca obiectiv prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și prevenirea delincvenței juvenile prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip „Școala de duminică”, necesare asigurării educației de bază și a motivației pentru educație a copiilor din mediul rural și urban, cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani. Proiectul se desfășoară pe o durată de 3 ani, respectiv 2010 – 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente

La noapte trecem la ora de iarnă

România trece oficial la ora de iarnă. În noaptea de 24 spre 25 octombrie, ceasurile se vor da înapoi, ora 04:00 va deveni 03:00. Astfel, 25 octombrie devine cea mai lungă zi din an, cu…