Sesiune de formare „Alege Școala!” pentru preoții din Prot. Câmpeni

La Alba Iulia are loc o nouă sesiune de formare din cadrul proiectul social catehetic Alege școala al Patriarhiei Române, un proiect cofinanțat din Fondul social european prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea resurselor umane. La această sesiune de formare participă 12 preoți din protopopiatul Câmpeni. Preoții vor coordona desfășurarea proiectului la nivel parohial și vor fi puși în temă cu privire la fazele de desfășurare a proiectului.

Obiectivul general al proiectului este prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și prevenirea delincvenței juvenile prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip „școala de duminică”. Se urmărește dezvoltarea unor comportamente și atitudini pozitive față de școală și semeni pentru copiii din mediul rural și urban. Proiectul social catehetic „Alege școala” are drept scop prevenirea și combaterea fenomenului de abandon școlar.

Sesiunea de formare în eparhie este susținută de Părintele Jan Nicolae, expert formator în cadrul proiectului și Inspector responsabil cu cateheza în Arhiepiscopia Alba Iuliei și domnul Veniamin Iliescu din partea Sectorului Educațional al Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente