Sesiune de formare Alege Școala! la Mănăstirea Horezu

La Mănăstirea vâlceană Horezu au avut loc, zilele acestea, două seminarii de formare în cadrul Proiectului „Alege Școala!”. Au participat 28 preoți și profesori de Religie din Protopopiatele Râmnicu Vâlcea și Drăgășani. Cursurile au fost susținute de reprezentanți ai Patriarhiei Române, dar și ai Fundației World Vision România, instituții partenere în organizarea proiectului.

Mai multe informații despre temele abordate în cadrul discuțiilor a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Diac. Insp. George Jambore, formator – expert în cadrul Proiectului „Alege Școala!”: „Am vorbit mai întâi despre educatorii tradiționali ai copilului, Biserica, familia și școala, dar și despre educatorii mai noi, strada și mass-media. Am vorbit despre asumarea vocației de părinte în Biserică și în școală, drama abandonului școlar, am vorbit despre criza valorilor și lipsa de modele în relația Biserică – Școală – Familie. De asemenea, am vorbit și despre puterea cuvântului în educația copilului, adică exigențe educative la vârstele școlare și la metode practice de învățare”.

Sesiunile de formare s-au desfășurat în mai multe secvențe de lucru.

Proiectul „Alege Școala!” este cofinanțat din Fondul Social European, principalul obiectiv al acestuia fiind prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și prevenirea delincvenței juvenile prin dezvoltarea unor soluții alternetive de tip „Școala de duminică”.

Comentarii Facebook


Știri recente