Sesiune de formare Alege Școala!, la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus

Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus a găzduit astăzi, 8 iulie, o nouă sesiune de formare pentru proiect educațional „Alege Școala!”. La întâlnire au luat parte preoții și profesorii din Protopopiatul Sibiu.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele profesor Constantin Necula, formator în cadrul Proiectului „Alege Școala!”: „S-a desfășurat a III-a sesiune de formare din cadrul proiectului național Alege Școala!, de data aceasta pentru Protopopiatul Sibiu, având invitate și colege, profesoare de Religie, din școlile sibiene. Un număr de 18 participanți au primit și certificatul de formator pe tema generală a luptei împotriva abandonului școlar, dar și pe anumite elemente de pedagogie pastorală care pe măsură ce se desfășoară sesiunile, devin tot mai cristalizate și tot mai plenar vizibile de către cei care lucrăm în cadrul pedagogiei acesteia active în favoarea copilului aflat în abandon. Bucuria cea mai mare ține de faptul că deja agenția catehumenală pe care a înființat-o Mitropolia Ardealului începe să dea roade. S-au creat comisiile de lucru pe cateheze biblice, pe cateheze speciale și nu în ultimul rând, astăzi, prin colegele noastre de la liceele și școlile din Sibiu, am dat drumul și acelei comisii pe care o vrem întărită prin aducerea în septembrie, la următorul stagiu de formare, al altor colege din Brașov. De asemenea, am discutat inclusiv elemente de organizare ulterioară, în dorința de a realiza aici la Sâmbăta, cu acordul și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a unui congres al acestor formatori care să transmită celor care urmează să se formeze în cadrul acestui proiect că nu este muncă în zadar și că nu vrem doar să acoperim cu hârtii un ideal de recuperare pedagogică a copiilor aflați în sistem în situație de abandon școlar”.

Duminica aceasta, 96 de copii din Mitropolia Ardealului vor pleca în taberele organizate de Patriarhia Română, informează TRINITAS TV.

Proiectul național „Alege școala!” are ca scop principal prevenirea abandonului școlar.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…