Sesiune de formare Alege Școala! la Buzău

Preoții din protopopiatele buzoiene Mărăcineni și Pârscov, au participat la o nouă sesiune de formare „Alege Școala!”, a V-a organizată în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. La întrunire a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie.

„Vă îndemn să vă implicați cât mai mult pentru că acesta este un program foarte important. Se vede un progres în preocuparea preacucerniciilor voastre și acesta face parte din misiunea și datoria frățiilor voastre ca părinți duhovnicești și pentru copii și pentru credincioși”, a arătat Înaltpreasfinția Sa, după cum informează TRINITAS TV.

Proiectul național „Alege școala!” este derulat de Patriarhia Română în parteneriat cu fundația World Vision România și are ca scop principal prevenirea abandonului școlar.

„Sesiunile de formare de la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei au fost pentru mine un prilej de bucurie și de întâlnire. Am constatat preoți tineri foarte bine angrenați, implicați în acest proiect și în proiectul ‘Hristos împărtășit copiilor'”, a evidențiat părintele consilier Gheorghe Holbea de la Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române.

În cadrul proiectului, în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei vor mai fi organizate încă 7 sesiuni de formare.

Comentarii Facebook


Știri recente