Sesiune de formare Alege Școala! în Protopopiatele Marghita și Tinca

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în zilele de miercuri și joi, 27-28 iulie 2011, s-a desfășurat în Episcopia Oradiei sesiunea de formare pentru formatori în cadrul proiectului „Alege școala!” adresată clericilor din protopopiatele Marghita și Tinca, după cum a precizat părintele Bogdan Pop.

La deschiderea activităților sesiunii de formare a participat părintele inspector patriarhal diac. dr. Florin Marica, în calitate de manager II în cadrul proiectului „Alege școala!”, care a făcut o prezentare detaliată a proiectului precum și a impactului social determinat de acțiunile și activitățile cuprinse în proiect:

„Proiectul Alege școala! se încadrează în linia de finanțare a proiectelor strategice nr. 61, A doua șansă în educație, axa prioritară 2, domeniul major de intervenție 2.2., Prevenirea și corectarea părăsirii timpurii a școlii. Beneficiarii proiectului la nivelul întregii Patriarhii sunt peste 30.000 de copii de vârstă școlară, aflați sub riscul abandonului școlar. Obiectivul general al proiectului este prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și prevenirea delincvenței juvenile prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip școala de duminică. Se urmărește dezvoltarea unor comportamente și atitudini pozitive față de școală și semeni pentru copiii din mediul rural și urban, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, aceștia fiind asistați în însușirea educației morale de bază, în dezvoltarea motivației necesare rămânerii în școală prin intermediul participării la școala de duminică, la concursuri și la tabere de creație”.

Părintele inspector patriarhal a mai subliniat faptul că până la finalul proiectului 10.000 de copii vor participa la taberele de creație, anul acesta ele fiind organizate în patru locații: Mănăstirea Caraiman din Bușteni – județul Prahova, Centrul cultural-pastoral „Sfântul Daniil Sihastru” din Mănăstirea Durău – județul Neamț, Centrul social-cultural „Sfântul Ilie” din Mănăstirea Miclăușeni – județul Iași, Mănăstirea Tismana – județul Gorj.

Pe durata celor două zile, activitățile seminarului de formare de la Oradea au fost coordonate de către părintele conf. univ. dr. Miron Erdei, în calitate de Expert Formator, dl. Andrei Mihail Bîja, în calitate de specialist Relații Sociale și părintele Floricel Daina, consilier pentru cateheză al Episcopiei Oradiei. Din cadrul protopopiatelor Marghita și Tinca au participat un număr de 19 preoți.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Proiectul „Alege școala!” Este implementat de către Fundația World Vision România, în parteneriat cu Patriarhia Română, prin Sectorul teologic-educațional, beneficiind de finanțare nerambursabilă de la Fondul Social European, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

La nivelul acestui proiect de mare anvergură, sunt implicați 1206 preoți (dintre care 300 de profesori de religie) instruiți în cadrul seminariilor de formare, având rolul de a selecta copiii și de a derula programele de cateheză, conform obiectivelor propuse în proiect.

Comentarii Facebook


Știri recente