Sesiune de formare a proiectului educațional Alege școala! în Episcopia Devei și Hunedoarei

În zilele de 25 și 26 iulie 2011 s-a desfășurat Sesiunea de formare a celor 18 preoți și profesori din Protopopiatul Orăștie, implicați în proiectul educațional „Alege Școala”, informează site-ul episcopiadevei.ro.

Întâlnirea a prilejuit înțelegerea legăturii existente între proiectul catehetic „Hristos împărtășit copiilor” și actualul proiect educațional „Alege Școala”, cel din urmă dovedindu-se a fi o prelungire firească a celui dintâi.

Aspectele psihologice ale abandonului școlar și antropologiei educaționale au fost firesc confirmate de prezența aspectelor teologice ale formării duhovnicești a catehetului, ale învățării ca mod de transformare a vieții, ale asumării vocației de părinte sau ale crizei valorilor și a lipsei de modele în relația Biserică – Școală – Familie.

Filmul catehetic a fost urmat de prezentarea modalităților de cultivare a motivației educației creștine a copiilor și a tinerilor și a metodelor și mijloacelor de predare și de comunicare în cadrul parohiei.

Sesiunea de formare s-a încheiat cu prezentarea unor aspecte administrative referitoare la documentația care trebuie întocmită în timpul derulării proiectului.

Finalitatea acestui program catehetic constituie în fond scopul derulării întregului proiect, materializându-se în participarea copiilor expuși pericolului abandonului școlar la activitățile desfășurate în cadrul grupelor catehetice și a taberelor de creații.

Comentarii Facebook


Știri recente