Sesiune de formare a preoților și profesorilor din Protopopiatul Beiuș, implicați în proiectul Alege Școala!

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, în perioada 14-15 iunie a avut loc la Oradea sesiunea de formare a preoților și profesorilor de religie din Protopopiatul Beiuș, implicați în proiectul de prevenție timpurie a abandonului școlar „Alege școala!”, demarat de Patriarhia Română în colaborare cu Fundația World Vision România, după cum ne-a relatat părintele Cosmin Tripon.

Sesiunea de formare s-a desfășurat sub îndrumarea părintelui conf. univ. dr. Miron Erdei, expert formator, și a specialistului în relații sociale Andrei Mihail Bâja, alături de părintele Floricel Daina, consilier eparhial pentru cateheză. La eveniment au participat un număr de 14 preoți și doi profesori de religie în vederea dobândirii calității de formatori, pentru a insufla tinerilor cu probleme sociale și de comportament lumina învățăturii lui Hristos și dragostea de carte. Ei vor identifica factorii perturbatori care contribuie la apariția prematură a abandonului școlar, precum și nevoile copiilor și familiilor, intervenind pentru ameliorarea situației prin îndrumare, informare și sprijin concret, colaborând totodată și cu alte instituții ale statului.

La sfârșitul acestei activități, expertul formator, părintele conf. univ. dr. Miron Erdei, a subliniat că scopul acesteia a fost „formarea și informarea preoților și profesorilor de religie pentru a lua măsurile cele mai bune în privința abandonului școlar. Materialul prezentat a cuprins metode și mijloace de realizare a educației și de bună informare a copiilor și părinților, totodată. Comunicarea s-a încheiat cu ascultarea problemelor care există în parohiile preoților și profesorilor de religie prezenți, pentru ca noi, cei care îi formăm, să putem lua măsurile cele mai bune și să putem interveni în scopul prevenirii abandonului școlar”.

Specialistului în relații sociale Andrei Mihail Bâja a arătat că proiectul „Alege școala!” „își propune un program special pentru menținerea elevilor în educație și prevenirea părăsirii timpurii a școlii. Acesta include acțiuni adresate formatorilor, cât și copiilor: formatorilor le propune participarea la sesiunile de formare pentru cel puțin 2000 de preoți și profesori de religie, respectiv cu formarea elevilor în cadrul unor activități de tip „școala de duminică”. Activitățile pentru copii se referă strict la seriile de cateheze care vor avea loc în parohii, susținute de preoți și profesori de religie, și organizarea de tabere de creație, care se vor desfășura în perioada vacanțelor de vară”.

Toți cei 16 participanți la sesiunea de formare au primit din partea organizatorilor diplome de participare.

Comentarii Facebook


Știri recente