Sesiune de formare a personalului clerical în Protopopiatul Urziceni

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, miercuri, 31 august 2011, s-a continuat proiectul intitulat Propovăduire la timpul prezent în Protopopiatului Urziceni. Locația aleasă a fost Școala Generală nr. 2 „Ioan Heliade Rădulescu” din municipiul Urziceni.

După cum ne informează sf-esc.ro, preacucernicii părinți profesori de la Seminarul Teologic Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia au prezentat și au purtat discuții cu preoții prezenți pe temele aprobate de Permanența Consiliului Eparhial, subiecte de actualitate și de folos preoților în prezentul context social. Dintre temele abordate, menționăm că toate suporturile de curs oferite participanților au dezbătut probleme ce au avut în vedere noile dileme morale care se nasc vizavi de drepturile persoanei umane pusă în fața unor practici, cum ar fi: fertilizarea în vitro, clonarea, contracepția, avortul etc. (noțiuni introductive de bioetică) Ulterior, s-a vorbit despre pericolul introducerii inovațiilor liturgice în cultul ortodox, despre conceptul de economie socială și felul în care aceasta poate fi de folos misiunii pastorale, despre ultimele amendamente aduse Statutului de organizare si funcționare a BOR și mijloacele actuale de catehizare a credincioșilor.

Joi, 1 septembrie 2011, pc profesori, alături de delegatul Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, pc consilier cultural Manuel Rusu, se vor deplasa în municipiul Fetești pentru a continua misiunea de informare și actualizare a cunoștințelor personalului clerical din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Comentarii Facebook


Știri recente